Aktiiviset geokomposiitit

Tektoseal Active 

Tektoseal Active -tuoteperheeseen kuuluvat tuotteet voidaan luokitella aktiivisiksi geokomposiitteiksi, joissa yhdistyvät suodatin- ja lujitekankaiden sekä suojageotekstiilien ominaisuudet haitta-aineita absorboiviin aktiivisiin rakenneosiin.

Tektoseal Active -tuotteet koostuvat kahdesta geoteknisestä kankaasta, joiden väliin on sidottu aktiivinen kerros, tuotteen sydän. Aktiivinen kerros toimii haitta-aineita absorboivana sekä suodattavana kerroksena. Geotekniset kankaat taas toimivat lujittavana sekä suojaavana kerroksena. Tektoseal Activen -tuotteiden geotekniset kankaat valmistetaan useimmiten polypropeenista (PP) tai polyesteristä (PET). Aktiivisenkerroksen raaka-aineena voidaan käyttää esimerkiksi aktiivihiiltä, kalsiumfosfaattia, hiekkaa tai savea.

Kaikkien Tektoseal Active -tuotteiden materiaalit voidaan valita projektikohtaisesti, parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Tektoseal Active AS 

Tektoseal Active AS on mekaanisesti vahvistettu, öljyä absorboiva matto, joka sitoo petrokemiallisia tuotteita itseensä. Tektoseal Active AS:n pintakerros on valmistettu kankaasta, joka on neulasidottua polypropeenia tai polyesteriä. Aktiivisena kerroksena toimii öljyä ja muita petrokemiallisia itseensä sitova polymeerikerros. Pohjakerroksen materiaali voidaan valmistaa käyttökohteen vaatimusten mukaiseksi useista eri vaihtoehdoista, kuten kudotusta tai neulasidotusta suojageotekstiilistä. Tektoseal Active AS:n pohjakerros voidaan myös vahvistaa käyttämällä lujiteverkkoa.

Mahdollisia käyttökohteita

 • Öljyeriste tilapäisillä pysäköinti- ja tankkausalueilla
 • Öljyn absorbointi vedestä ja rannoilta
 • Öljynimeytysmattona verstaissa ja konehuoltohalleissa
 • Öljyeristeenä rautateillä
 • Petrokemiallisten aineiden imeyttämiseen onnettomuustilanteissa

Tektoseal Active AC

Tektoseal Active AC on aktiivihiilikerroksensa ansiosta erinomainen valinta, kun tarvitaan tehokasta haitta-aineiden absorptiota. Tektoseal Active AC:n pintakerros on valmistettu kankaasta, joka on neulasidottua polypropeenia tai polyesteriä. Aktiivisena kerroksena toimii aktiivihiilikerros, joka voidaan valmistaa useista eri vaihtoehdoista, kuten puusta, kookospähkinän kuoresta tai kivihiilestä. Pohjakerroksen materiaali voidaan valmistaa käyttökohteen vaatimusten mukaiseksi useista eri vaihtoehdoista, kuten kudotusta tai neulasidotusta suojageotekstiilistä. Tektoseal Active AC:n pohjakerros voidaan myös vahvistaa käyttämällä lujiteverkkoa.

Aktiivihiiltä käytetään nykyään menestyksekkäästi juoma- ja jätevesienkäsittelyssä, kuin myös teollisissa prosesseissa. Aktiivihiilen absorbointiteho perustuu aktiivihiilikerroksen laajan aktiiviseen pinta-alaan, joka sitoo haitta-aineet itseensä. Tektoseal Active AC:n aktiivisena materiaalina toimiva aktiivihiili absorboi itseensä ei-polaarisia aineita, kuten VOC, TBT, PAH ja PCB.

Tektoseal Active AC:n etuna on sen helppo asennettavuus, saastuneen suodattimen vaihdon yksinkertaisuus sekä kustannustehokkuus verrattuna työkohteen ulkopuolella tehtävään käsittelyyn.

Mahdollisia käyttökohteita

 • Aktiivinen peittorakenne veden alla
 • Haitta-aineiden suodattaminen maassa
 • Saastuneiden alueiden puhdistaminen
 • Haitta-aineiden suodattaminen kaatopaikoilla
 • Suotevesien suodattaminen infrakohteissa
 • Lietealtaiden puhdistaminen
 • Haitta-aineiden imeyttäminen liikenne-, kuljetus- ja teollisuusonnettomuuksissa

Tektoseal Active CP 

Tektoseal Active CP on erityisesti raskasmetalleja ja radioaktiivisia nuklideja sisältävien maa-ainesten turvalliseen suodattamiseen ja poistamiseen suunniteltu tuote. Tektoseal Active CP:n pintakerros on valmistettu polypropeenista kudotusta kankaasta. Aktiivisena kerroksena Tektoseal Active CP:ssä toimii rakeinen luonnon kalsiumfosfaatti, joka sitoo kaikkia liuenneita rakasmetalleja itseensä pysyvästi. Pohjakerroksena toimii polypropeenista kudottu kangas.

Tektoseal Active CP:tä voidaan käyttää raskasmetallien poistamiseen vedestä tai maaperästä, neutralisoimaan saastuneita alueita ja tukemaan alueiden luonnollista palautumista. Tuotetta voidaan myös käyttää happamien kaivoskuivatusvesien käsittelyyn.

Aktiivisena kerroksena käytettävä luonnon kalsiumfosfaatti sitoo itseensä raskasmetalleja pitkäkestoisesti, jopa tuhanneksi vuodeksi. Tuotetta on käytetty onnistuneesti lyijyllä saastuneiden alueiden ja uraanista saastuneiden vesistöjen puhdistamiseen. Uraani sitoutuu luonnon kalsiumfosfaattiin kristallisaation kautta.

Mahdollisia käyttökohteita

 • Saastuneiden alueiden puhdistaminen
 • Haitta-aineiden suodattaminen kaatopaikoilla
 • Valumavesien suodattamiseen infrastruktuurista

Valitse tuotteet, joista haluat tarjouspyynnön.

Tuotenimi Tuotenumero Lisätiedot Leveys Pituus Korkeus Pinta-ala Tilavuus Tarjouspyyntö
Tectoseal Active AS 200 6600-TA AS200 88 Aktiivinen geokomposiitti 2.2 40 88

Tectoseal Active AS 200

kpl
Tuotetunnus (SKU): 6600-TA AS200 88 Osasto:
Tectoseal Active AS 400 6600-TA AS400 66 Aktiivinen geokomposiitti 2.2 30 66

Tectoseal Active AS 400

kpl
Tuotetunnus (SKU): 6600-TA AS400 66 Osasto: