Muottikankaat

Muottikangasta käytetään tuomaan parempaa betonipinnan laatua ja tiiviyttä. Pintakerrosten laatu puolestaan heijastuu suoraan betonirakenteiden kestävyyteen. Betonin eroosio ja terästen korroosio johtuu mineraalisuolojen, hapettumisen, kosteuden ja karbonatisoitumisen vaikutuksesta. Pintarakenteen laatu vaikuttaa näiden rasitustekijöiden aiheuttamiin rakennusvaurioihin.

Muotti on usein vettä läpäisemätön. Ilma ja ylimääräinen vesi aiheuttavat pintaan huokoisuutta ja kuoppia, joiden vuoksi kaasut, liuokset ja kemikaalit pääsevät vapaasti rakenteen sisään. Tiivistäminen tehostaa veden kulkeutumista muottia vasten ja lisää huokoisuuden muodostumista.

Sementin hydratoituminen vaatii aikaa ja kosteutta. Huokoinen pinta kuivuu usein liian nopeasti, ja kuivumis- ja lujittumisprosessi hidastuu tai loppuu liian aikaisin. Muottiöljyt saattavat estää pinnan hydratoitumisen.

Zemdrain®-muottikangas

Zemdrain® MD2 on DuPontin kehittämä, verkolla varustettu muottikangas, joka parantaa betonivalun pinnan laatua. Se poistaa valumassan pinnasta ylimääräisen veden ja ilman, parantaa pinnan laatua sekä rakenteen säilyvyysominaisuuksia. Lisäksi Zemdrain® on helppo ja nopea asentaa. Zemdrain®-muottikangas on osoittautunut tehokkaaksi menetelmäksi lukuisissa tutkimuksissa ja käytännön kohteissa.

Muottikankaan etuja ovat:

  • Ei ilmahuokosia, parempi eroosionkestävyys
  • Tiivis pintarakenne, korkeampi puristuslujuus
  • Pienempi vesi-sementti-suhde pinnassa
  • Pienempi pintahuokoisuus
  • Betonipinnan suurempi kulutuskestävyys
  • Pienempi karbonatisoituminen
  • Parempi pakkaskestävyys

Tuotetiedot

Valitse tuotteet, joista haluat tarjouspyynnön.

Tuotenimi Tuotenumero Lisätiedot Leveys Pituus Korkeus Pinta-ala Tilavuus Tarjouspyyntö
ZEMDRAIN MD2 1901-MD2250 Muottikangas 2.5 35 87.5

ZEMDRAIN MD2

m2
Tuotetunnus (SKU): 1901-MD2250 Osasto:
Muu tuote 999-17 Muottikankaat

Muu tuote

kpl
Tuotetunnus (SKU): 999-17 Osasto: