Laatutyötä tilauksista toteutuksiin

Kun Kaitos ja Taretek yhdistivät toimintansa, syntyi Suomeen geosynteettialalla ainutlaatuinen yhdistelmä. Se tarjoaa kokonaisvaltaista osaamista materiaalien maahantuonnista asennukseen – huippulaatua toimitusketjun alusta loppuun.

Kaitos Oy ja Taretek Oy ovat yhdistäneet toimintonsa ja siirtyneet uuden Geosynt Oy -nimisen emoyhtiön omistukseen. Kumpikin yhtiö jatkaa itsenäisesti toimintaansa yhteisen omistus- ja hallintorakenteen alaisuudessa.

Geosyntin pääosakkaita ovat Taretekin nykyiset omistajat Lassi Eskeli ja Janne Ikuli. Muita osakkaita ovat lokakuun alusta alkaen Kaitoksen ja Taretekin toimitusjohtajaksi nimitetty Tomi Neva, tekniseksi johtajaksi nimitetty Perttu Juntunen sekä Kaitoksen pitkäaikainen omistaja Olli Böök perheineen.

Mitä yritysjärjestely käytännössä merkitsee ja mitä hyötyä siitä on asiakkaille?

Laaduntekijöiden liitto

Kaitos on yksi maamme johtavista maa- ja vesirakentamisessa käytettävien geosynteettien maahantuontiin erikoistuneista yrityksistä. Lisäksi se tarjoaa teknistä neuvontaa ja toteutusratkaisuja niin infra- ja talonrakentamiseen kuin teollisuuden tarpeisiin.

Myös Taretek lukeutuu alan pitkäaikaisempiin toimijoihin. Nykyisten omistajiensa ohjaksissa se on keskittynyt lähinnä asennusurakointiin. Yrityksen ydinosaamista on geomembraanien eli tiivistyskalvojen asentaminen, mutta toimintaan kuuluu myös muun muassa viivytysaltaiden rakentaminen sekä silttiverhojen valmistus ja asennus.

Urakoita Taretek tekee niin Suomessa, muissa Pohjoismaissa kuin välillä kauempanakin. Eksoottisimmat asennuskohteet ovat olleet Seychelleillä ja Kyproksella.

– Kaitoksen ja Taretekin toimintojen yhdistäminen mahdollistaa molemmille yhtiöille liiketoimintojen kasvattamisen ja kehittämisen sekä satsauksen laatuun ja laadunvarmistukseen, arvioi Kaitoksen ja Taretekin toimitusjohtaja Tomi Neva.

– Asiakkaalle hyödyt näkyvät toiminnan tehokkuutena, kokonaispalveluna ja kustannusetuna.

Sertifioidut asentajat hoitavat hommat

Kaitoksen ja Taretekin palveluksessa työskentelee nyt yhteensä 20 sertifioitua geomembraaniasentajaa. Nämä huippuammattilaiset laajentavat Kaitoksen repertuaarin asennuksiin kaiken kokoisissa kohteissa sekä Suomessa että ulkomailla.

– Asennuspuolen synergiaeduista suurimpia ovat kapasiteetin kasvu, kustannustehokas ja kuitenkin kattava toimintasäde sekä laadunvarmistus, Geosyntin toimitusjohtaja Janne Ikuli sanoo.

Taretek puolestaan pystyy jatkossa tarjoamaan entistä laajempaa teknistä osaamista esimerkiksi projektisuunnittelussa. Lisäksi se saa yhteydet alan parhaimpiin materiaalitoimittajiin ja apua myyntityöhön.

– Geosyntin materiaaleista asennukseen yltävä nippu on alallaan ainoa Suomessa. Se antaa hyvän pohjan kasvattaa toimintaa ensin kotimaassa, sitten muissa Pohjoismaissa, toteaa Geosyntin kehitysjohtaja Lassi Eskeli.

– On myös mahdollista, jossain vaiheessa haemme uutta liiketoimintaa. Asiantuntemuksen tuotteistamisessa palveluiksi piilee paljon potentiaalia, Ikuli lisää

Kunnianhimoiset ja kokeneet yrittäjät

Lassi Eskeli pisti pystyyn ensimmäisen yrityksensä vuonna 1983. Sittemmin hän luotsasi Tarpaulin Oy:tä, joka tänä päivänä on Suomen suurin suojapeitteitä valmistava yritys.

Myös kolmekymppisestä asti yrittäjänä toiminut Janne Ikuli on ennättänyt olla monessa mukana. Muiden toimiensa ohella hän edelleen omistaa teknisiä kankaita edustavan ja maahantuovan yrityksen.

Eskeli ja Ikuli tutustuivat toisiinsa yhteisten bisnesten myötä. Vuonna 2011 heistä tuli parikymmentä vuotta aiemmin perustetun Taretek Oy:n omistajat.

– Geosynteettialalla ei voi toimia hetken mielijohteesta, sillä se vaatii vahvaa sitoutumista ja jatkuvaa innovaatioiden seuraamista, Eskeli toteaa.

– Kapean sektorin erikoisosaamisen kehittäminen motivoi meitä, Ikuli huomauttaa.

Tekstit: Vesa Ville Mattila
Kuva: Taretek Oy