Huomioverkko Suomen suurimpaan tapahtumapuistoon

Hämeenlinna Festival Park on kohta Suomen suurin tapahtumapuisto. Entisen saha- ja teollisuusalueen muuttaminen huvikäyttöön edellyttää pilaantuneen maa-aineksen merkitsemistä huomioverkolla.

Materiaali: Polypropeeni Tuote: Huomioverkko Expo1515 Määrä: 90 000 m2

Hämeenlinnan kaupunki, Live Nation ja Linnan Oy tekevät Hämeenlinnassa sijaitsevasta Kantolan alueesta Suomen parasta ja kansainvälisestikin merkittävää tapahtumapuistoa.

Peräti 123 000 neliön suuruinen tapahtumapuisto on suunniteltu jouhevasti muuntautumaan muutaman tuhannen henkilön tilaisuuksista massiivisiin kymmenien tuhansien fanien ulkoilmakonsertteihin.

Ensi kesänä käyttöön otettava Hämeenlinna Festival Park nousee entiselle saha- ja teollisuusalueelle, jonka maaperään on vuosikymmenten aikana päätynyt monenmoista. Pahiten saastunut maa-aines on kuljetettu pois, mutta lievemmin pilaantunut jää alueelle uusien rakennekerrosten alle.

Huomioverkko erottaa pilaantuneen ja puhtaan maan toisistaan.

Peräti 90 000 neliötä

Huomioverkko (Environmental Net) levitetään pilaantunutta maata sisältävälle alueelle ennen kuin kaivanto täytetään puhtaalla maa-aineksella. Se mukautuu hyvin maanpintaan, on suunniteltu kestämään maassa ilmenevät rasitukset ja erottuu erinomaisesti kirkkaan keltaisen värinsä ansiosta.

Kantolan tapahtumapuiston rakennushankkeessa huomioverkkoa asennettiin kaikkiaan 90 000 neliötä.

– Laitoimme huomioverkkoa rakennekerrosten ja perusmaan väliin. Huomioverkolla paketoitiin myös alueelle rakennettu täyttömäki, kertoo Destia Oy:n työpäällikkö Asko Markoff.

Myöhemmin mahdollisesti tehtäviä kaivutöitä varten huomioverkon sijainti merkittiin sekä sähköisiin että paperisiin suunnitelmakarttoihin.

Ensierä pikatoimituksella Tanskasta

Kaitos on jo vuosikausia myynyt tanskalaisen EXPO-NET Danmark A/S:n valmistamia huomioverkkoja. Hämeenlinnan Kaitos toimitti EXPO1515-nimistä huomioverkkoa neljä metriä leveissä ja 100 metriä pitkissä rullissa.

Toimituksen aikataulu oli todella tiukka. Kun kaupoista perjantaina päästiin sopimukseen, jo keskiviikkona tuli työmaalle muutama rulla pikatoimituksena. Ensimmäinen isompi toimitus toimitettiin perille pari päivää myöhemmin, toinen hieman sen jälkeen.

Markoff kiittelee toimituksen ja asiakaspalvelun nopeutta.

– Meidän piti kiireesti saada ensimmäinen erä huomioverkkoa tien alle ja täyttömäelle. Muuten olisi mennyt viikko hukkaan, mikä taas olisi myöhäistänyt siirtonurmen asentamista ja juurtumista ennen pakkasia.

 

Tekstit: Vesa Ville Mattila
Kuvat: Matti Vuohelainen